We geloven weer, we zijn er weer

Vanaf ik me kan herinneren, heb ik moeite om me volledig op één ding te concentreren. De mensen die hierin geslaagd waren fascineerden me eindeloos. Je volledig vastbijten in je doel en niet afwijken totdat je het behaalde resultaat hebt behaald heeft niet alleen te maken met wilskracht, zo leerde ik laatst. Er is nog een veel belangrijkere speler actief in de reis richting ieder willekeurig eindstation: Geloof. Geloven dat je iets kunt zet deuren open, versterkt je zelfvertrouwen en wakkert een vermogen in je aan waarvan je vaak niet eens weet dat het in je sluimert. We zijn er weer, met nieuwe inzichten. En jij ook, bedankt. Bedankt dat je hoort bij de groep mensen die vanaf het begin deelde in de passie die leidde tot de lancering van ETHNICS.nl in mei 2015; het geloof in ons als mensen, niet als statistieken.

holdinghandsSoms weet je niet hoe, als je maar gelooft dat

Eind 2014 kwam ik dichter bij mezelf dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Als alles om je heen instort ontdek je dat je veel meer bent dan alle beperkingen die je jezelf oplegt. Iemand die weet dat hij over een vermogen beschikt waarmee zijn of haar dromen waarheid worden, denkt in veel gevallen niet eens na over opgeven. Wat de mensen in zijn of haar omgeving doen, zeggen of denken is altijd ondergeschikt aan dat geloof in het eigen kunnen. Wanneer je behoort tot een zogenoemde ‘minderheid’ vanwege de kleur van je huid, je land van herkomst, de religie die je wel of juist niet aanhangt of iets anders dat je ‘anders’ maakt, kun je het gevoel krijgen dat je kansen eveneens in ‘de minderheid’ zijn. Dit is misschien wel de grootste misvatting van onze tijd, het zijn alternatieve feiten die nergens op gebaseerd zijn. Jij bepaalt alles.

Ik wil je weer meenemen langs de verhalen die we tegenkomen, van mensen die op jou lijken, die dingen ‘anders’ doen omdat ze in hun ‘anders zijn’ jou eraan kunnen herinneren dat je perfect bent zoals je bent.

Als ik zeg dat ik moeite heb om me op één ding te concentreren, komt het omdat ik geboren ben met een brein dat meer uitdrukking nodig heeft dan één specifiek doel me kan bieden. Ik ben altijd bezig, al is het binnenin mijn hoofd. Stort ik me volledig op een ding, weten mensen in mijn omgeving vaak dat mijn passie alle kanten op kan gaan. Maar, we zijn er weer. Vooral omdat we je een hoop te vertellen heb en de gloednieuwe mailtjes in onze redactie inbox ons nog altijd ontroeren. “Waar zijn jullie?” Nou, hier. Misschien schrijf ik je dit omdat ik aan de vooravond sta van nog meer veranderingen en ik het gevoel krijg dat ik mezelf steeds beter leer kennen. Ik wil je weer meenemen langs de verhalen die we tegenkomen, van mensen die op jou lijken, die dingen ‘anders’ doen omdat ze in hun ‘anders zijn’ jou eraan kunnen herinneren dat je perfect bent zoals je bent. Dat gaat niet om mij alleen, het gaat om iedereen waarmee mijn paden mochten kruisen. Iedereen die geloofde dat media anders kan én moet.

Natuurlijk heb je als de ‘minderheid’ waarvoor dit platform bedoeld is – de Nederlanders van Afrikaanse origine, die hier in het land waar het veel te vaak regent, hun plek veroveren – samen met mij nog een lange weg te gaan. Ook daar komen we terug op het thema van de belofte aan jou, aan jezelf en aan onszelf. We gaan geloven. Absoluut, volledig en compleet geloven in alles dat we zijn én meer. Het maakt vanaf dat moment niet uit wat je wel of niet deed, het gaat om wat je doet.

Er zijn geen hokjes groot genoeg voor onze veelzijdigheid. Je kunt geen muren bouwen die ons buiten onszelf houden.

ETHNICS.nl zal in alle opzichten onderdeel blijven van mijn leven omdat dit platform voor mij alle deuren opende, precies toen ze open moesten gaan. Het leidde tot prachtige gesprekken die je terug kunt lezen in de interviews die hier zijn gepubliceerd. Het bracht mij en iedereen waarmee ik samen heb mogen werken in een glorieuze sprong in het warme bad dat ik inmiddels ken als identiteit en black culture. Bovenal was het voor mij het begin van een nieuw hoofdstuk waaraan ik samen met Rowan Blijd opnieuw mijn hart verloor: The Glow Up. Hoewel ik altijd moeite heb gehad om me op één ding te concentreren, leerde ik laatst dat dat helemaal niet hoeft. Er zijn geen hokjes groot genoeg voor onze veelzijdigheid. Je kunt geen muren bouwen die ons buiten onszelf houden. Dus verweef ik alles wat ik doe met geloof. Geloof in mijn eigen kunnen, geloof in ons als mensen en niet als statistieken. Waar je ook in je gelooft, laat het belangrijkste jezelf zijn. Welkom terug bij ETHNICS.nl

Liefs, Charlene.

 

Comments

comments

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close