Spritualiteit, vrouwelijke energie en The Glow Up

“If we’re gonna heal, let it be glorious. One thousand girls raise their arms” – Warsan Shire. 

Ik ben nooit echt een heel zweverig type geweest, altijd meer van het “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Toch zijn er de laatste jaren een aantal dingen gebeurd die mij langzaam bewogen richting een transformatie. Het was het volwassen worden als volwassen vrouw in combinatie met het moederschap, tegenslagen én overwinningen. Door alles heen heb ik steeds een duidelijk doel voor ogen gehad, een intentie zelfs. Ik weet nu dat spiritualiteit niets te maken heeft met ‘zweverigheid’ maar dat het praktisch is en zelfs noodzakelijk is voor een goed en gebalanceerd leven. “Vraag en gij zult ontvangen” is een prachtige mantra en ik dit artikel vertel ik je over de wonderen die ik de laatste paar maanden mocht ervaren.

spturnsoneFoto via: SpiritedPersuit.com

De wereld veranderd in hoog tempo, er gebeuren zoveel dingen achter elkaar die ervoor zorgen dat er niet veel nodig is om volledig de draad kwijt te raken. In 2014 kwam ik mezelf keihard tegen nadat ik – pas bevallen – mezelf niet voldoende rust gunde om te wennen aan mijn tweede kindje en alle veranderingen die dat met zich meebracht. Het resultaat van dit alles bespaar ik je voor nu, maar laten we zeggen dat het een hele tijd heeft geduurd voordat ik ‘mezelf’ weer was. Het heeft me vooral doen inzien dat er veel meer is dan we met onze twee ogen kunnen zien, kunnen ruiken met onze neus of anders kunnen waarnemen. Na de schietpartij in Orlando, Florida eerder deze week begon ik nog meer te beseffen dat de wereld vooral liefde nodig heeft (en dat bedoel ik absoluut niet zweverig). Het draait vooral om een soort liefde die angst geen ruimte geeft om te groeien noch te woekeren. Een liefde die iedereen precies laat zijn zoals hij of zij is ongeacht huidskleur, geloofsovertuiging en opvattingen.

unique
Ik ben me er anderzijds van bewust dat zwarte mensen door de jaren heen getraumatiseerd zijn en hierdoor een langere weg af te leggen hebben als het gaat om zelfbewustzijn en zelfacceptatie. Soms kriebelt het wel, omdat ik zo sterk voel dat ik juist die groep mensen wil activeren om écht in hun kracht te gaan staan. Dat je weet dat je dus niet gelimiteerd bent door je baan, je woning of het geld dat er op je bankrekening staat of doordat je nodeloos aan de kant wordt gezet door de politie. It’s a struggle ya’ll, but it’s a beautiful one. Een van de dingen die ik vooral om me heen zag gebeuren was dat zwarte vrouwen online het contact met elkaar onderhielden. Ik ben zelf lid van meerdere Facebook-groepen waarin zwarte vrouwen alles met elkaar delen, letterlijk lief en leed komt voorbij. Van kinderen tot carrières en seksualiteit wordt zorgvuldig ingetikt en besproken. Toch miste ik iets, een écht contact. Elkaar in de ogen kunnen kijken en daarbij kunnen zeggen “Ik zie jou, zie je mij ook?” dat gevoel van een sisterhood en een verbond dat eigenlijk nooit écht is verbroken.

“So we swing and we sway, so we stop and we go” – KING

Ik geloof sterk in intenties, in karma, in de gedachte dat je de dingen die je zaait uiteindelijk ook zult oogsten. Toen ik mezelf in gedachten afvroeg hoe het zou zijn om iemand te ontmoeten die precies dezelfde visie had als mij, had ik niet verwacht dat ik haar daadwerkelijk zou tegenkomen.  In Rowan Blijd vond ik meer dan een perfecte partner voor The Glow Up maar ik vond een vriendin voor het leven, al vanaf de eerste dag dat we elkaar ontmoetten bij Coffee & Coconuts. Wat is The Glow Up hoor ik je denken, ik ga het je uitleggen… maar eerst moet je een paar dingen weten.

De definitie van een Glow Up is ‘een transformatie’ en niet zomaar een. Een transformatie die zo prachtig is dat mensen je zien en je eigenlijk niet eens herkennen, zo goed is het.

Rowan en ik begonnen aan een avontuur voordat we écht wisten wat we gingen doen, hiermee doel ik echt op de kracht van zuivere intenties en jezelf volledig kunnen overgeven aan iets wat veel groter is dan jijzelf. Volgens mij begon het met een gesprek, wat een Pinterest bord werd en ineens bestond The Glow Up. De definitie van een Glow Up is ‘een transformatie’ en niet zomaar een. Een transformatie die zo prachtig is dat mensen je zien en je eigenlijk niet eens herkennen, zo goed is het. We besloten op een dag wat groene sapjes te gaan drinken bij Evolation Yoga SouthEast (want zo hip zijn we) en daar gebeurde iets dat ik niet eens in woorden kan uitleggen. We gingen allebei weg met een barsende spanningshoofdpijn, een spontante meeting en een locatie voor dit evenement waarvan we alleen nog maar hadden gedroomd op Pinterest. The Glow Up groeide moeiteloos en bloeide uit tot een Garden Supper. Een vegetarisch 3-gangen diner voor de Afro-Nederlandse vrouw waarbij sisterhood en empowerment centraal staan. We staken mensen die wij heel tof vinden aan met deze visie en hielden er sprekers, een workshop en een goedgevulde goodiebag voor de gasten aan over die volledig is samengesteld door verschillende black owned businesses. Op 24 juni is het zover en af en toe bellen we elkaar om gewoon even te gillen (of via van die voice memo’s via whats-app)

Alle puzzelstukjes begonnen in elkaar te vallen toen keer op keer bleek dat de dingen die wij hadden bedacht bij Evolation Yoga SouthEast mogelijk waren, zelfs een les Afrikaanse Yoga (iets wat we allebei hadden bedacht maar nog niet eens hadden uitgesproken). Anyhoo, vrouwen zijn de shit. Zwarte vrouwen zijn de shit and ya’ll need to know this. Er gebeurt iets magisch wanneer vrouwen bij elkaar komen in een wereld die gedomineerd is door agressieve en mannelijke energie. Het zijn vrouwen die voor nieuw leven zorgen en daarbij een pijn ervaren die onmiddellijk veranderd in de puurste liefde (I’m a mom, I know). Het belangrijkste dat je meeneemt tijdens The Glow Up is hoe je meer tijd voor jezelf kunt maken, Beryl Valpoort (SweetLifestyle) komt een workshop verzorgen die in het teken hiervan staat. Je leert wat voeding doet met je mind-set door een dagje géén vlees te eten maar je lichaam te voeden met eten dat misschien nieuw voor je is. We willen je laten zien dat jij alles kunt hebben, doen of zijn wat je wilt. Nama’stay in these good vibes want er zijn hangmatten en een gigantische tuin voor een kick-back met een volle buik. Alles wat je hoeft te doen, is langskomen. We’re about to Glow Up!

 

glowfly
Ben jij erbij? Tickets en info vind je via Eventbrite.nl (directe link)

Comments

comments

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close