‘Je moet vechten voor je man’

Ik schuif sommige golven van inspiratie weg omdat ik al wat berekeningen heb gemaakt.
Een soort vooruit gespoelde film: tekst af, gedeeld, scheve gezichten, discussies
Ben ik wie ik ben als ik vlucht voor discussies of dat eventuele nare gevoel dat ik eraan zou kunnen overhouden?

rings

Hoe vrij is mijn pen op papier? Mijn duim op mijn touchscreen?
De vorige zin bevat twee keer het woord “mijn”, daar ligt een stuk van het antwoord.
“Heeft u een vriend?” vroeg ze terwijl ze mij met haar grote bruine ogen bleef aanstaren.

“Nee” zei ik.
“Oh, u bent al getrouwd want u heeft ringen om!”

“Nee” , zei ik lachend omdat ik genoot van haar gedachtegang.
Ik vertelde haar kort het verhaal achter mijn ringen.
Zij luisterde half, de laatste lettergreep van mijn verhaal was nog niet uitgesproken toen zij mij onderbrak met “wat zielig voor u”.

“Rellie hoe gaat het met je love life?”
“Niets man, gewoon chillen en focussen op mezelf” zei ik.
“Hmm tjeeh, komt wel hoor, ooit vind je de ware en dan….”
De puntjes bij mijn vorige zin hebben te maken met het moment dat ik mijn “oren uit deed”.
Ik hoor dit soort ongevraagde onnodige ik-denk-dat-je-down-bent, goedbedoelde pep-talks maar al te vaak. Bij veel kinderen en volwassenen bestaat er een hardnekkig beeld dat alleen zijn automatisch gelinkt is aan eenzaamheid. Jammer want kinderen leren dus van jongs af aan dat er iets niet klopt aan het beeld als er geen huisje, boompje en een beestje op getekend is. Hierdoor worden alle mogelijkheden  betreft individuele groei bij voorbaat de mond gesnoerd. Doodzonde, tunnelvisie.

“Je moet vechten voor je man”
“Je moet je man tevreden houden anders zal hij vreemdgaan”
“Check zijn telefoon” “Sla die andere chick haar hersens in als ze achter je man aan zit”.
Je kan alleen iets kwijtraken als je het bezit.

Er heerst een soort obsessieve angst-cultuur: hoe dan ook, zorg ervoor dat je niet alleen komt te staan. Er is natuurlijk ook wat te zeggen over de “Remi’s” die zichzelf hebben overtuigd niemand nodig te hebben maar die verdienen ook hun eigen tekst. Het is wat mij betreft allang tijd geweest om te kijken naar de kracht van het individu. De groeimogelijkheden op verschillende vlakken. Waar sta ik nu, waar wil ik naar toe, welke stappen moet ik zetten. In een relatie kan je ook veel leren als je je roze zonnebril af en toe af zet  en je gezondheidsbril op zet. Samen kan je op meerdere vlakken tot hoge hoogten komen.

Geniet, liefde maakt het leven leuker en mooier.
Dan heb ik het over alle vormen van liefde, alle vormen.
Werk aan je relatie met de liefde in zijn of haar totaliteit.
Wat mij betreft de enige “man” waarvoor je moet vechten.

Comments

comments

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close