19 zinnen voor moeders aan dochters

Ik heb mezelf altijd gezien als jongensmama. Zo kon ik bijvoorbeeld geen haar (in)vlechten, liep ik zelf liever in spijkerbroeken en moest ik niks van hakken hebben. Toen ik in 2010 erachter kwam dat ik zwanger was, had ik mezelf ervan overtuigd dat het wel een jongen moest zijn, ik had zelfs al een naam. Ik moest daarom ook echt even slikken toen de echoscopiste ons mededeelde dat er een klein meisje in aantocht was. Toen we 3.5 jaar later echt ‘voor een jongen gingen’ en we na de geslachtsbepaling toch een roze pakje uitzochten, werd ik officieel een meidenmama. Geen jongens in dit huis, behalve mijn man. Inmiddels ben ik na 4 jaar toch een soort ervaringsdeskundige. Ik loop over in de speelhakjes en prinsessenjurken en ik geniet van iedere minuut. Zelfs als ik bijna mijn nek breek.

Nu ik meiden heb wil ik dat ze altijd trots zijn op zichzelf. Ik wil dat ze zelfverzekerd opgroeien in een maatschappij die misschien niet altijd aan hun kant zal staan vanwege hun afkomst. Ik wil dat ze weten dat ik het beste uit mezelf heb gehaald zodat ik ze daarmee inspireer om hetzelfde te doen. Zo inspireerde mijn oudste dochter bijvoorbeeld mijn ‘big chop’. Ik ging natural voor haar, net voor haar eerste verjaardag. Ik bedacht me dat als ik trots was op mijn haar, zij dat ook zou zijn, omdat ik haar voorbeeld was.

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen opgroeien met de gedachte dat ze belangrijk zijn, no matter what. Ik heb met mijn vierjarige nu al serieuze gesprekken over de zin van het leven en ik kan je zeggen dat ze een echte filosoof is, en ontzettend intelligent. Daarnaast besteed ik veel tijd aan het opbouwen van haar zelfvertrouwen zodat ze op kan groeien met de gedachte dat ze een baas is. Of zoals John Mayer zong: “Girls become lovers, who turn into mothers. So mothers be good to your daughters too” Anyhoo, dit zijn 19 zinnen voor moeders aan dochters. Herhaal ze zo vaak je wilt zodra je de kans krijgt!

sweettreats.com
1. Als iemand je hart breekt, is het echt oké om te huilen.

2. School is belangrijk maar er zijn veel dingen die je in een klaslokaal niet leert, ga op onderzoek uit.

3. Ondek je grootste passie en wees niet bang om die na te leven.

4. Nee, je hoeft niet af te vallen. Je bent perfect zo.

5. Je bent prachtig mét make-up, maar zeker ook zonder.

6. Je kroeze haar is een blessing!  Weet je wat je er allemaal mee kunt?

7. Je kunt echt alles tegen me zeggen, zelfs als je het eigenlijk niet durft.

8. Zoek een man (of vrouw) die je aanvult, niet een die je definieert.

9. Weet dat je alles kunt worden wat je wilt als je in jezelf gelooft.

10. Vrienden komen en gaan, wees altijd trouw aan jezelf.

11. Doe nooit iets tegen je zin, zelfs als je denkt dat het moet (je kamer opruimen moet wel).

12. Wees niet bang om luid te zijn, jouw stem mag gehoord worden.

13. Je diploma is misschien ‘je eerste man’ (of vrouw), maar je relaties zijn ook belangrijk.

14. Geloof in sprookjes, geloof in de liefde en laat niemand je dat ooit afnemen.

15. Dans als je daar zin in hebt, zo lang je wilt.

16. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen, iedere ervaring is een leermoment.

17. Het is oké als iets de eerste keer niet lukt, probeer het opnieuw.

18. Ik ben zó ontzettend trots op je.

19. Ik zal altijd van je houden, wat je ook doet.

Als dochter van een moeder die twee dochters heeft gehad, wiens dochters allebei twee dochters kregen waardoor ze nu vier kleindochters heeft (LOL), weet ik dat meisjes hun moeder ontzettend belangrijk vinden. Het is onze taak om ze te inspireren, ze te motiveren en ze sterk te maken. Black girls are magic! Aan ons de taak om ze hun magie te tonen.

Wat zal jij altijd tegen je dochters zeggen, of misschien zelfs tegen je zoons?
Laat het ons weten in de comments!

Comments

comments

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close